Kako bi tvrtka Navela proslavila 25 godina postojanja i uspješnog poslovanja na području zastupanja i distribuciji brodskih motora, odlučili su na tu obljetnicu sagradit nov poslovni prostor (headquarter) koji bi objedinili njihove potrebe u novi reprezentativni objekt.
Do izgradnje novog objekta tvrtka je bila smještena na niz odvojenih lokacija (administracija, skladište, servis itd…)

Nova poslovna zgrada smještena je na pravokutnoj parceli u industrijskoj zoni u Puli, na raskršću prometnica te ispod dalekovoda.
Pristup parceli osiguran je sa sjeverne strane sa javne prometnice. Kolna komunikacija unutar parcele odvija se internom prometnom površinom uz istočnu granicu.

Objekt je površine 1150 m2 katnosti P+1.

Zgradu prostorno čine 5 crnih volumena, 4 prizemna i 1 na katu. Izlomljeni volumeni i konstantne promjene perspektive stvaraju niz dinamičnih situacija uzduž oplošja objekta.

Funkcionalna šema vrlo je racionalna, u razini prizemlja smješten je u I volumen show room i glavni ulaz, pomoćne prostorije osoblja smjestene su u II volumenu, dok III i IV volumen čini skladište opreme i skladište motora.

Sama orijentacija staklenih stijena na sjever, kako ureda tako i skladišta omogućava ugodno difuzno svjetlo pri radu, a u pogledu energetske učinkovitosti i karakterne vrijednosti objekta projektirana je ventilirana fasada iz alucobond ploča.