Zgrada dodatno naglašava funkciju trga u smislu javnog života i ne nameće se svojim izgrađenim volumenom već se prilagođava logici prostora koji ga okružuje.

Namjena zgrade je društveni dom i prostor za potrebe mjesnog odbora Pješčana uvala. Sastoji se od polivalentne dvorane sa sanitarijama i pomoćnim prostorom u prizemlju, te prostorom za sastanke na galeriji. Krovna ploha prati logiku prostora, ravni krov je u dijelu iznad galerije viši, kosa ploha krova je iznad polivalentne dvorane i nastavlja se kao ravni krov. Sve pomoćne funkcije unutar zgrade smještene su također u prostornom nizu ispod galerije – južno pročelje zgrade. Polivalentnu dvoranu i galeriju na katu dijeli jednokrako stubište.

Oblikovanjem zgrade i prostora oko nje željelo se oplemeniti zatečenu lokaciju vizuelno i sadržajno i time naglasiti karakteristike ambijenta. Zgrada dodatno naglašava funkciju trga u smislu javnog života i ne nameće se svojim izgrađenim volumenom već se prilagođava logici prostora koji ga okružuje. Trg je planiran u dva nivoa radi pada terena koja su povezana skalinadom. U nižem dijelu trga uz južni rub parcele postavljena je drvena montažna konstrukcija položena na masivni kameni zid – pergola.